2014. március 23., vasárnap

2014-es Szolárgráf Akció!


Kedves Észlelőtársak!

2014-ben Országos Szolárgráf Akciót indítunk! Szeretnénk, ha a 2014. júniustól decemberig tartó szolárgráfos szezonban az ország minden tájára eljutnának és felvételt készítenének kameráink. A felvételeket ezután 2015 év elején feldolgozzuk, kiértékeljük és a – remélhetőleg – szebbnél szebb felvételeket megosztjuk tagtársainkkal is.
Akciónk lényege ennek az egyszerű, olcsó és látványos eszköznek a népszerűsítése, valamint annak megfigyelése, összehasonlítása, hogy az ország különböző pontjain mennyi napos időt regisztrálnak kameráink.

Mit kell tenned, ha szeretnél ennek te is a részese lenni?

Küldj egy e-mailt a nap@mcse.hu email címre, vagy postai levelet a Naprovat részére (cím: Hannák Judit, 1042 Budapest, Petőfi utca 24. 9/27). Az emailben vagy levélben kérjük, add meg teljes nevedet és pontos címedet is.

Minden jelentkezőnek 2 db előre elkészített, fotópapírral is ellátott szolárgráf kamerát küldünk postán. Jelentkezést a határon túlról és külföldről is elfogadunk, azonban kérjük kedves tagtársainkat, hogy ilyen esetben egy előre felbélyegzett, közepes méretű buborékos borítékot küldjenek postán.

A kamerákat 2014. június 21-én este, vagy június 22-én reggel kell kihelyezni, majd kint hagyni december 21-ig (december 21-én este kell begyűjteni). Beszedésük után postán kell visszaküldeni őket a Naprovat részére, a fenti címre. Ezután a bennük lévő felvételek azonos körülmények között kerülnek feldolgozásra.

A kamerák mellé részletes leírást küldünk arról, hogyan kell kihelyezni és mikre kell odafigyelni a kihelyezésük, begyűjtésük, visszapostázásuk során.


1 megjegyzés:

  1. Sziasztok
    Most találtam erre az oldalra, iskolában gyerekeknek szerettem volna tanítani a lyukkameráról így találtam rátok. Nagyon érdekes ez a kísérlet. Lehet tudni valamit arról, hogy végül mi lett az eredménye?

    VálaszTörlés